Užgavėnės – viena savičiausių ir žaismingiausių tradicinių švenčių. Seniau žmonės sakydavo: „Jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi“.

Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centras ir Pakiršinio kaimo bendruomenė surengė nuostabią žaidimų ir blynų šventę – Užgavėnes, kur susirinko gausus būrys pakiršiniečių bei svečių iš gretimų kaimų ir miestelių. Šventės dalyviai aktyviai leido laiką: šoko ratelius, žaidė žaidimus, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą, degino Morę, valgė skanius blynus. Visus susirinkusius linksmino Baisogalos kultūros centro netradicinė kapelija ,,Dainoriai“. Ilga eilė nusidriekė prie Laimutės ir Genutės kepamų blynų, o Almos žuvienės ragavo ir jauni ir seni. Ačiū gydytojai- Onutei kuri šilta arbata sušildė žvarbią šeštadienio popietę visus susirinkusius. Pakiršinio kaimo bendruomenė žiemą išvarė su trenksmu!
Už gerą valią, pastangas, triūsą ir pasiaukojimą nuoširdžiausius padėkos žodžius tariame VISIEMS – ir tiems, kurie prisidėjo piniginiu įnašu, ir tiems, kurie šventę rengė arba patys buvo aktyvūs dalyviai, ir tiems, kas savo buvimu ją palaikė.