(1-12 klasių 3 eur. Renginio trukmė: 45 min.) (Edukacijos metu yra pasakojama apie meduolių atsiradimo istoriją. Pasakojama, kad meduolių kepimo tradicijos susiformavo dar viduramžiais, kad tai buvo pirmasis konditerijos gaminys, taip plačiai išpopuliarėjęs visoje Europoje. Lietuvoje jie buvo kepami ne tik Kalėdoms, bet ir bažnytinėms šventėms, atlaidų metu pardavinėjami turguose, o atsirado todėl, kad dažnas ūkininkas laikė bites ir turėjo medaus. Jie kepami įvairiausių formų: žvaigždės, sniego seniai, įvairūs gyvūnai bei paukšteliai. Pasakojame apie tai, kad meduolius galima ir dovanoti, o kur dar įvairios idėjos, kaip jais papuošti namus. Kad ir kokios formos juos keptumėte, šiuos skanėstus gražu dekoruoti glajumi, todėl kviečiame dalyvius prie darbo stalo ir siūlome daugybę idėjų, kaip tą padaryti. Viena populiariausių meduolių formų – smagusis besišypsantis žmogeliukas. Jį dekoruojame pačiais įvairiausiais būdais: minimalistiškai apvedžiojant glajumi kontūrą, išpiešiant akis, sagas ir šypseną, galima „aprengti“ įvairiausiais kostiumais. Galite rinktis ne tik tradicinį baltą glajų, tačiau ir spalvotą. Žinoma, Kalėdoms artimiausios spalvos – balta, raudona bei žalia, tačiau jei pernelyg nesilaikote tradicijų, galite puošti nors ir visomis vaivorykštės spalvomis. Dekoro galimybių gausu – galite apvesti kontūrą, nutaškuoti, akcentuoti tik meduoliuko centrą, o gal naudoti ne tik glajų, bet ir įvairius pabarstukus, riešutų drožles. Po edukacijos visi dalyviai vaišinami natūralia žolelių arbata su medumi.)