Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centre praėjusią savaitę vyko vaikų vasaros poilsio stovykla ,,Septynios vasaros dienos- dvare“. Stovyklą finansavo Radviliškio rajono savivaldybė ir stovyklautojų tėveliai (seneliai, globėjai). Nuo liepos 13 iki 19 dienos Pakiršinio dvaras ir parkas buvo pilnas vaikų klegesio. Septynias dienas vaikams buvo pasiūlyta įvairių veiklų ir net dvi išvykos po Radviliškio rajoną.

Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centro darbuotojos Toma Matulevičienė, Evelina Buivydaitė, Džiulija Džiaugienė rengė jiems įvairias rungtis, estafetes, lydėjo kelionių metu, mokė visus stovyklautojus įvairių amatų (vilnos vėlimo, odos apdirbimo amato, keramikos, žvakių gaminimo, piešimo ant vandens, piešimo ant stiklo, medžio ir kt…)

Ryte sportuoti stovyklautojus kviesdavo Monika Gerulienė. Visi aukštai keldavo kojas- pagal Monikos parinktą muziką. Radviliškio  Visuomenės sveikatos biuro specialistė Gražina Žiaunienė stovyklautojus mokė suteikti pirmąją pagalbą nelaimingų atsitikimų atvejais. Vaikai liko patenkinti, nes buvo apdovanoti Visuomenės sveikatos biuro padėkomis ir suvenyrais. Baisogalos kultūros centro darbuotojai Jūratė Kačiukevičienė mokė vaikus šokti, Paulius Kablys ir Raimondas Leikus supažindino vaikus su Lietuvių liaudies instrumentais ir šokiais. Asta Jurevičienė ir Neringa Bernadickienė stovyklautojams pristatė muzikos instrumentą ukulėlę ir pamokė norinčius groti. Baisogalos krašto vaikai pabandę groti ukulėle su nekantrumu laukia rudenį Baisogalos kultūros centre vyksiančių mokymų. Monika Bastytė stovyklautojus sukvietė linksmai praleisti laiką šokant ,,Zumba“.

Stovyklos dalyviai autobusu keliavo į Šeduvos istorinės technikos muziejų, Burbiškio dvarą kur su dvaro guvernante susipažino su dvaro parku, istorija ir Aleksandro Vasiljevo kolekcija. Kleboniškių kaimo buities muziejuje visi ant žolės papietavę turėjome galimybę žaisti senuosius žaidimus, norintys galėjo įeiti į malūno vidų.

Stovykloje netrūko iššūkių- stovyklautojams teko patiems pėsčiomis įveikti 4 kilometrų kelią iki Baisogalos dvaro. Kelias buvo ilgas ir varginantis, bet visiems liko įsimintinas. Baisogalos dvare vaikus pasitiko gidė Roma kuri visiems papasakojo apie dvarą, jį valdžiusius ponus. VA Gyvulininkystės instituto Lietuvos ūkinių gyvūnų genetinių išteklių apsaugos koordinavimo centro vadovė Rūta Šveistienė vaikus susipažindino su senosiomis Lietuviškomis ūkinių gyvūnų veislėmis (arkliais- Žemaitukais, baltnugarėmis karvėmis ir kt.).

Paskutinę stovyklos dieną visi stovyklautojai paruošė savo savaitės darbelių parodą. Tėvai, draugai, seneliai- galėjo pasidžiaugti kokie darbštūs ir kūrybingi jų vaikai. Šeduvos bendruomenė stovyklautojams paruošė putų šou. Putų šou dalyvavo ne tik stovyklos dalyviai, bet nepabūgo įlysti į putas mamos, tėčiai ir močiutės.

Visas septynias dienas stovyklos dalyvius maitino ir skaniausiais krosanais vaišino Baisogaloje įsikūrusi kavinė ,,Pas Zitą“.

Patyrę daug nuostabių įspūdžių, atsisveikinę vieni su kitais stovyklautojai išsiskirstė namo, žinodami, kad kitais metais vėl susitiks.

Daugiau stovyklos akimirkų: https://www.facebook.com/pakirsiniodvaras/media_set?set=a.2996398530471812&type=3