Europos paveldo dienos jau čia pat! Šių metų tema „Kultūros paveldas: pažink ir pramogauk“. Rugsėjo 20 dieną kviečiame atvykti į Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centrą ir dalyvauti renginiuose. Susipažinkite su programa:
Kultūros paveldo dienos dalyviams atvykusiems į Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centrą pristatomas Pakiršinio dvaras ir jo istorija (dvarą valdžiusio Stanislovo Kerbedžio gyvenimo istorija ir inžineriniai darbai Lietuvoje). Supažindinama su Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centre nuolatos veikiančiu Radviliškio krašto tautodailininkų darbų muziejumi. Po trumpos dvaro istorijos visi kviečiami į dvaro salę susipažinti su prezentacija ,,Radviliškio rajono dvarai“. Šia prezentacija organizatoriai lankytojams sieks pristatyti Radviliškio rajono dvarų istoriją, raidą ir dvarų būklę šiuo metu. Po prezentacijos ,,Radviliškio rajono dvarai“ lankytojų lauksime pasirinktoje edukacinėje programoje.
Pasirenkamos edukacinės programos:
1. ,,MARMURUOK“ Praktinio užsiėmimo metu išbandomos pagrindinės tapybos ant vandens technikos bei elementai. Intuityviai pasirenkant spalvas, tarpusavyje jas liejant ir maišant ant vandens, sukurtas piešinys perkeliamas ant popieriaus. Sukurti vienetiniai, unikalūs darbai atitenka mokiniams, iš marmuruoto popieriaus mokiniai pasigamina atviruką.
2. ,,ODINIS KNYGOS SKIRTUKAS“ Edukacinio užsiėmimo metu lankytojai pasigamins odinį knygos skirtuką, kuris nereikalauja daug laiko ir didelių sąnaudų. Visi pagaminti kūrinėliai keliauja su edukacijos dalyviais į jų namus.
3. ,,ŽVAKIŲ FABRIKĖLIS“ Vaikai supažindinami su natūralaus bičių vaško žvakelėmis. Vienas iš žvakių liejimo būdų, kai karštas vaškas yra pilamas ant dagties, moksleiviams demonstruojamas užsiėmimo metu. Taip pat moksleiviai mokomi susisukti žvakelę iš natūralaus bičių vaško plokštelės. Vaško žvakutę vaikai nešasi į namus.
4. ,,DRAUGYSTĖS APYRANKĖ“ Edukacijos metu mokiniai mokosi austi juostą vijimo būdu.

Skirta klasėms: 1-12
Programos trukmė (Pakiršinio dvaro istorija, prezentacija ir edukacija): 60 min.
Galimas mokinių ir juos lydinčių asmenų skaičius vienoje teikiamoje programoje: 10 – 50
Galimi programos laikai 2019-09-20: 8.00- 9.00; 11.00-12.00; 12.00-13.00; 13.00-14.00; 14.00-15.00; 15.00-16.00.

Butina išankstinė registracija: Tel. +370 612 82 754

Visi Europos paveldo dienų renginiai nemokami. Maloniai kviečiame dalyvauti.