Šiais metais Pakiršinio kaimo gyventojai šventė dvi dienas. Birželio 22 d. vyko žirgų konkūrai ,,Joninių‘‘ taurei laimėti. Konkūrus organizavo pakiršiniečiai Pužauskai. Jie iš visos Lietuvos sukvietė gausų raitelių su žirgais būrį. Buvo net keturios atskiros konkūrų rungtys taurėms laimėti. Žirgų  konkūruose „Joninių“ taurę iškovojo Gaudenė Janavičiūtė iš Smalininkų.

Birželio 23 d. Pakiršinio gyventojus ir svečius nuo pat ankstyvo ryto į sporto aikštyną sukvietė sporto entuziastai. Sporto aikštyne vyko krepšinio ir tinklinio varžybos. Šiais metais pereinamoji taurę laimėjo  komanda „Pakiršinys“.

Nuo pat ryto šurmuliavo visas kaimas. Parko aplinką gražino Baisogalos seniūnijos gerbūvio specialistė Augė Marcinkevičienė su pagalbininkais. Ji kasmet randa vis naujų minčių ir idėjų.

Šventinė dalis prasidėjo 17.00 val. Visi dalyviai iškilmingai praėjo pro žolėmis apipintus vartus. Apeiginiai vartai tarsi atskiria šventės vietą nuo jos aplinkos. Susirinkusius šventės svečius pasveikino seimo narys Aurimas Gaidžiūnas, Baisogalos seniūnė Renata Masiulienė ir Radviliškio rajono tarybos narys Pakiršinio bendruomenės pirmininkas Paulius Kablys. Šventės dalyvius savo dainomis linksmino dainininkė Laisva, X faktoriaus projekto finalininkė Augustė Žičkutė, Radviliškio jaunimo grupė ,,Ratai“. Joninių šventėje buvo pasveikinti Jonai ir Janinos. Kiekvienam ant kaklo buvo užkabintas simbolinis  Pakiršinio dvaro medalis. Vakaro metu padėkota rėmėjams už tradicijų puoselėjimą ir indėlį rengiant Pakiršinio šventę. Joninių šokius vedė Dj Arnoldas ir ,,Garso bitės“. Renginį vedė amatų centro direktorė Elžbieta Karaliūtė. Šventės dalyvių ir svečių maitinimu rūpinosi kavinė „Pas Zitą“. Pakiršinio dvaro parke vyko keramikos tapybos edukacija. Norintys galėjo žaisti gigantiškais lauko šachmatais ar apžiūrėti Pakiršinio dvaro salėje veikiančias parodas.

Pakiršinio dvaro salėje vyko keramikos paroda ,,Keramikos spindėjimas“. Taip pat buvo eksponuojama Arvydo Žaromskio fotografijų paroda „Pakiršinys 2019 m.“.

Kvapnią, ir gėlėtą  vidurvasario šventę vainikavo Joninių laužas.

Joninių šventę kaip ir kasmet organizuoja Radviliškio rajono savivaldybė, Baisogalos seniūnija, Pakiršinio kaimo bendruomenė ir Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centras.

Ačiū visiems padėjusiems ir visiems dalyviams, žiūrovams kartu praleidusiems trumpiausią metų naktį.

Daugiau ,,Joninių“ šventės akimirkų: https://www.facebook.com/pakirsiniodvaras