Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centras turi gražią tradiciją – advento vakarą. Šiais metais adventinė šeimų vakaronė „Štai atvažiuoja Kalėda“ įvyko septintąjį kartą. Į vakaronę susirinkusiuosius pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis ir Baisogalos seniūnas Romas Kalvaitis. Jie visiems palinkėjo džiugaus laukimo rimtyje bei per adventą papuošti ne tik eglutes, bet ir savo širdis.
Šventinėje vakaronėje visiems smuiko melodijas dovanojo Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos smuiko klasės mokiniai ir mokytoja Ligita Stavinskienė, Lietuvių kalėdines giesmės giedojo Baisogalos moterų trio- Virginija, Asta ir Neringa. Tautodailininkas Edvardas Bielokopitovas kvietė visus padainuoti, klausytis pasakojimų apie advento laikotarpį. Vakaronės metu visiems susirinkusiems Edvardas Bielokopitovas skaitė šviesios atminties vienuolio kapucino, kunigo, pamokslininko- Tėvo Stanislovo eiles.
Susirinkusieji mokėsi sukti medumi kvepiančią korėtą žvakę iš vaškuolės ir savo Kalėdiniam stalui pasigamino po adventinį vainiką.
Jaukus ir suartinantis vakaras palietė kiekvieno širdį. Advento laikas tam ir skirtas, kad atsigręžtume į save ir iš naujo pasitikrintume, kiek iš tiesų yra vertinga tai, kuo gyvename.

Organizatorius Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centras