Nuo pat ankstyvo ryto penktadienį šurmuliavo visas Pakiršinio kaimas. Visi ruošėsi tradicinei šventei Joninės.

                      Sporto aikštyne aktyvūs sporto entuziastai varžėsi krepšinio ir tinklinio varžybose. III –iąją vietą iškovojo „Kiršino“ sporto klubo veteranų komanda, II-ąją vietą – „Gerista“ komanda, o I-ąją vietą pelnė „Pakiršinio veteranai“ . Pereinamoji taurė antrus metus iš eilės liko pas „Veteranus“. 

                      Šventinė dalis prasidėjo 19.00 val. Pirmiausia buvo pasveikinti sportininkai, teisėjai, Jonai, Janinos, Jonės, Rasos ir Rasiai. Visus susirinkusius pasveikino Lietuvos Respublikos seimo narys Antanas Čepononis. 

                      Šventės dalyvius savo dainomis linksmino grupė „Bonus“, Deividas Bastys ir Simonas Donskovas. Renginį vedė amatų centro direktorė Elžbieta Karaliūtė ir kaimo bendruomenės pirmininkas Paulius Kablys. Šventės metu vyko Renato Zdanavičiaus organizuojamos vyrų ir moterų grupėse rankų lenkimo varžybos. Moterų grupėje I-ąją vietą pelnė Smiltė, vyrų grupėje I-ąją vietą pelnė Ignas. Amatų centro darbuotojos visus norinčius mokė pinti žolynų vainikus ir pasipuošti trumpiausią metų naktį. Amatų centro salėje vyko parodos tapybos ir keramikos kurias apžiūrėti galėjo visi atvykę į šventę.

                      Kvapnią, ir gėlėtą  Joninių šventę vainikavo Joninių laužas.

Fotografijos Arvydo Žaromskio. https://www.facebook.com/pakirsiniodvaras